
Podróże kulinarne – tost z avocado
Nie wyobrażam sobie podróżować bez poznawania kuchni, dzisiaj podzielę się z Wami moim przepisem na tosta z Avocado. Przepis tak naprawdę powstawał wiele lat i łączy w sobie kilka przepisów, które poznałam od wielu ludzi z całego świata. Mój filmik na tiktok z robienia tego najlepszego śniadania ma już 400tys. wyświetleń!
Składniki:
1 dojrzałe awokado (należy obmacać nie za miękkie i nie za twarde) – najlepiej gatunku Hass. Te bardziej okrągłe i większe są lepsze niz małe i podłużne 😉
1 pomidor lub kilka małych pomidorków cherry
szpinak (lub inna zielenina np. kolendra)
1 lub dwa jajka wg uznania
ewentualnie można dodać ciut słodkiej cebuli lub czosnku
chilli crushed – płatki chilli
papryka cayenne lub ostra papryka lub chilli sauce
oliwa z oliwek – najlepiej infused lemon fennel lub lawendowa lub inna „smakowa”
sól, pieprz
Kilka kromek dobrego pieczywa (na zakwasie) lub bagietka
You may also like

Bliscy i przyjaciele mówią o niej, że jest odważna i silna, ale nie straciła przy tym wrodzonej wrażliwości i kobiecości.
Założycielka kolektywu Kobiety do obiektywów.
Prowadzi warsztaty fotograficzne na Kubie, Maderze, w Szkocji i na Islandii.
Mieszkała krócej i dłużej w kilkunastu krajach świata, odwiedziła 86 krajów na 6 kontynentach. Nie boi się wymagających wypraw poza utarte turystyczne szlaki.
ameryka bagan bezpieczeństwo birma ciekawostki cytaty dolna saksonia egzotyka europa Featured film fotografia góry hashtag hashtagi ile kosztuje instagram islandia kody kuba Lifestyle loty ludzie madera nepal niemcy nowa zelandia pakowanie podróże polska poradnik portugalia rabaty ranking roadtrip samolot samotna podróż Slider solo travel trekking video warsztaty wiza wywiad zdjęcia
Dodaj komentarz